нинова бств
Корнелия Нинова

Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, към момента не разполагаме с тях. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с надвзетите партийни субсидии.

Още от България

„Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия. Имаме, както знаете информацията към декември миналата година – 6 млн. лв., но ние за разлика от ГЕРБ не си държим парите на влогове за лихви. Тези близо 6 млн. лв. от началото на тази година сме похарчили за европейската кампания – 2 млн., старта на БСТВ – около 1, 5 млн. лв., също толкова за средства за издръжка на структурите, така че към момента ние не разполагаме де факто с тези пари. Имали сме ги преди половин година“, допълни тя.

Нинова коментира и консултациите за размера на държавните субсидии. Те няма да започнат още днес. Шефката на НС Цвета Караянчева е в Москва, като в делегацията с нея е и шефът на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров. Липсват заради командировка председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, както и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

На въпрос дали БСП ще отиде на консултации за субсидиите, Нинова отговори: „Да, разбира се, това беше наша инициатива още преди десетина дни. Смятаме, че това е разумното. Да седнем и с аргументи и без емоции да обсъдим в две посоки. Да не допускаме частни интереси да си купуват партии, да диктуват политиката на България, но да намалим субсидията, така че обществото да се успокои, че партиите не харчат излишни пари. С тези два принципа отиваме на разговори. Трябваше да бъдат днес. Бяхме вчера поканени за днес, но сега на председателски съвет са се уточнили, че няма да има такива“, коментира още Нинова.

Пак патерица на ГЕРБ! Първанов подкрепи орязването на субсидиите и не пропусна да клъвне БСП и НиноваНяма да е излишно, ако държавата остави в режим на диета партиите. Аз самият съм бил лидер на БСП в …Jun 24 2019bulmedia.net

Тя допълни, че колегите й от ГЕРБ ги няма: „Ние ще отидем с първоначалната си позиция“.

Нинова изрази съжаление, че няма да падат ДДС за храните. „Ние внесохме предложение за намаляване на ДДС за храни и лекарства“, припомни тя и обърна внимание, че тези мерки са добра европейска практика.

Лидерът на БСП подчерта, че ръководената от нея партия ще продължава да отстоява тази политика. „Ще продължаваме, може би за трети път го внасяме. Ще го аргументираме и в следващия бюджет за следващата година, когато отворим отново данъчните закони през октомври“, посочи още Нинова.

„Г-н Борисов, от тук до края на света цялата власт е ваша! Корнелия уби БСП!“ Дали обаче някой не прибърза?„Прибързаният некролог, който написаха на БСП“ е коментар на Александър Симов в сайта retro.bg. Публ…Jun 24 2019bulmedia.net

Коментари