Нинова: Борисов да пристига

Премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента, когато се обсъжда ратификацията на договора за закупуване на изтребители F-16 от САЩ.Нинова пак подхвана Станишев: Неадекватен си!Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, че премие…Jul 5 2019bulmedia.net

За това настоя от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Днес ще ратифицирате един ключов договор, сложен договор от военно-техническа и финансово-икономическа гледна точка. За военно-техническата експертиза ще говорят експертите, но вчера министър-председателят направи едно скандално изказване – признание. Ако не сте го чули, Бойко Борисов каза – „Аз лично настоях да платим веднага!“, започна изказването си от парламентарната трибуна лидерът на БСП.
„Искаме да дойде в парламента и да заяви това тук пред нас. Както и да отговаря на въпроси кой го е упълномощил да поема такива ангажименти. Това може би означава, че американската страна не е искала плащане веднага“, продължи Нинова.

„Предстои ни актуализация на бюджета. Министър-председателят изрече една лъжа вчера – че ще плащаме веднага, защото правителството е събрало пари от контрабанда и от борба със сивата икономика. Имам въпрос към господин премиера – тогава защо се налага парламентът да актуализира бюджета и правителството да взима заем. Очевидна парите не са от борба със сивата икономика и от контрабанда. Мисля че в най-висока степен в този момент отговорността лежи върху раменете на министър-председателя, особено след това скандално изказване. За еднолично решение да се плати сделката сега и веднага накуп! Настояваме да бъде извикан и да отговаря на въпросите на депутати от „БСП за България“, каза още лидерът на БСП.

В началото на пленарното заседание социалистите предложиха ратификацията да се предава по БНТ и БНР, мнозинството отхвърли това.

Коментари