Над 490 военнослужещи се включиха в тактическото учение „Отбранителен щит – 21

Над 490 военнослужещи се включиха в тактическото учение „Отбранителен щит – 21“, което започна днес на учебния полигон „Корен“, съобщиха от Министерството на отбраната. То ще продължи до 11 ноември.

В маневрите участват военни формирования от състава на Сухопътните войски, от 4-и и 29-и механизирани батальони от Единния център за начална подготовка (ЕЦНП), Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) и 59-и батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология (ЯХБЗ и Е).

Темата на учението е „Отбрана на механизиран батальон при провеждане на отбранителна операция„. Основните цели на подготовката са повишаване на полевата натренираност на щабовете и формированията, както и планиране и провеждане на отбранителни бойни действия в национален формат.

По време на „Отбранителен щит-21“ ще се проведат тактически учения с бойни стрелби на механизираните роти от 4-и и 29-и механизирани батальони, усилени с танкови взводове. Учението ще завърши с провеждане на тактическо учение на 4-и механизиран батальон, усилен с танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти.

Офицерът, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Офицер, провеждащ учението е командирът на ЕЦНП полковник Марин Господинов, а директор на учението е заместник – командирът на ЕЦНП полковник Иван Вълев.

Учението се провежда при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки за недопускане на разпространението на COVID-19.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!