петък, юли 19, 2024

Над 1,5 млн. лева е стойността на иззетите наркотици при спецакцията в София

Четирима души са задържани при неутрализирането на организирана престъпна група за производство, държане и разпространение на синтетични наркотици в големи количества. Това стана ясно на брифинг на Специализираната прокуратура и ГДБОП, събщава БНТ.

От прокуратурата заявиха, че разпространението на наркотици сред подрастващите у нас е масово, като се разпространява основно т.нар. синтетична дрога. Тя води до психози и психични разстройства на децата.

На брифинга беше съобщено, че задържаните са известни на службите. Извършвани са претърсвания, като са иззети около 250 кг наркотици – предимно амфетамини. Те са намерени в имот на един от задържаните, намиращ се в софийско село. Намерени са също 25 кг амфетамини във формата на таблетки, готови за разпространение на дребно.

В един от арестуваните са открити 1 кг наркотични вещества, разпределени в пакети в джобовете на връхна дреха. Друго от лицата е задържано в момента на продажба на 6 000 таблетки амфетамини.

Пазарната стойност на задържаните наркотици е над 1,5 млн. лева. Дилърите са действали основно в кварталите „Надежда“ и „Люлин“.

Припомняме, по-рано днес главният прокурор Иван Гешев обяви, че са иззети над 200 килограма амфетамини при спецакция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!