неделя, април 21, 2024

На мъжа, заплашвал Митева и Борисов, било платено за това

Съдът отново остави в ареста мъжа, който втори път заплаши с убийство Ива Митева, съобщава bTV.

Любомир Яков, който този път изпрати електронно писмо със същата закана и към Бойко Борисов обясни, че го е направил, защото му е било платено за това.

Той обаче не уточни кой му е платил да изпрати заплашителните имейли, заявявайки, че засега не иска да споменава име. Яков обясни само, че не е имал намерение да отправя заканите.

Той поиска да излезе от ареста с по-лека мярка, за да се грижи за възрастната си баба. Съдиите обаче прецениха, че има опасност Яков да се укрие заради честа смяна на адреси, както и да извърши ново престъпление.

Припомняме, първият сигнал за заплаха към Ива Митева беше получен в парламента на 3 септември. Яков беше разкрит от ГДБОП броени часове след заканите. Прокуратурата му повдигна обвинение ден по-късно.

Впоследствие мъжът беше освободен под домашен арест, но след като не беше открит на адреса си в хисарското село Красново, беше обявен за издирване. По-късно отново беше задържан – в Стара Загора, и доведен под конвой в съда. Магистратите го оставиха за постоянно в ареста.

В края на октомври отново задържаха Яков, след като той повторно изпратил заплашителни имейли по адрес на Митева, но този път и към бившия премиер Бойко Борисов.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!