вторник, юли 16, 2024

Митничари откриха злато за над 100 бона в турски тир на „Капитан Андреево“

Митничари откриха 2 кг златни накити в кабина на тир при проверка на МП „Капитан Андреево“. На 11 октомври е спрян тир за проверка с чужда регистрация, превозващ стока от Турция за Германия. Във фабрична кухина между тапицерията и тавана на шофьорската кабина, са открити 6 пакета, съобщи Агенция „Митница“

Те съдържали 827 накита – пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета, обици, както и гривни с червен и черен конец със златни елементи и 4 чифта копчета. Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14- каратово злато с общо тегло 1977.71 грама и са на стойност 158 216 лева. Контрабандните златни изделия са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство. По разпореждане на Окръжна прокуратура Хасково на водача на товарния автомобил 61 годишен турски гражданин е бил привлечен към наказателна отговорност. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ , както и „Забрана за напускане пределите на Република България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура град Хасково. Разследването по случая продължава.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!