Министърът на околната среда и водите Нено Димов е претърпял тежък инцидент, заради който си е счупил лявата ръка. Това стана ясно от днешното му участие в сутрешния блок на БТВ, където той се появи с лонгета на ръката. Той обясни, че има фрактура след инцидент по време на разходка в планината, но не е докато е карал ски. Министър Димов очаква да се възстанови до 50 дни.

„Марк Жирадели е придобил „Юлен” някъде през 2015 – 2016 г., водил е разговори и преговори още от 2012 г. – това е бил дълъг процес. За конфликт на интереси не съм компетентен да отговаря дали има”, обясни в предаването „Тази сутрин” Нено Димов. „Ще поискаме независим международен консултант, който да прегледа всичките точки по концесионния договор с „Юлен”, посочи още той.

Витоша има същите проблеми, каквито има и Банско, отбеляза министърът на околната среда и водите. „Витоша е абсолютно замряла като курорт, тя трябва да бъде върната на софиянци, но и възможността да имаме зимна младежка олимпиада също е шанс да развием България като ски дестинация”, каза още министър Димов.

Коментари

loading...