МГЕРБ

Младежката организация на ГЕРБ (МГЕРБ) си позволи да оприлчи президента Румен Радев като „куклата на конци“ под контрола на съветския генерал от КГБ Леонид Решетников, съобщава news.bg. Това се случи по време на „Десетия Зимен университет на МГЕРБ“ и одобряването на нова декларация на организацията.

Младите надежди на ГЕРБ демонстрират своята позиция в декларацията по казуса с Венецуела и отказа на президента Николас Мадуро да допусне хуманитарна помощ от Колумбия и Бразилия.

Според МГЕРБ унищожената хуманитарна помощ по заповед на Мадуро трябва да се разглежда като престъпление срещу човешките права в демократичния свят. Според тяхната позиция „никой не иска да се меси във вътрешните работи на Венецуела, но „изборът на Николас Мадуро е нелегитимен. Това беше признато официално дори от Социалистическия интернационал“.

„На този фон българските остриета на руския хибриден гуру ген. Решетников – председателят на БСП Корнелия Нинова и техният президент Румен Радев, застанаха на страната на диктатурата и подкрепиха диктаторския режим на Мадуро. Те призоваха за ненамеса по казуса“, атакуват младежите на ГЕРБ президента Радев и БСП.

„Kакъв президент е Румен Радев, след като в момент, в който цялата демократична световна общност подкрепя Хуан Гуайдо и парламента на Венецуела, той остана в отбора на малкото останали диктатори? Дали Радев е европейски президент и натовски генерал или е куклата на конци на съветския генерал от КГБ Леонид Решетников?“, питат МГЕРБ.

„За нас отговорите на тези въпроси са ясни и категорични. Евразийският диктаторски манталитет на Румен Радев е очевиден и не може да се скрие. Проблемът е докъде той може да стигне, след като ценностната му система приема неутрално безразборното убиване на гладуващи хора от армия, само защото се опитват да достигнат до храна и лекарства? За нас от МГЕРБ е опасно такъв човек да бъде върховен главнокомандващ на Българската армия! А по повод призивите на президента да запазим неутралитет, припомняме един знаменит цитат от Данте Алигиери – „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет!“, подчертават младежите на управляващата партия.

Относно позицията на Нинова според МГЕРБ „това е нищо повече от поредната доза отровно лицемерие от нейна страна“.

„Нинова умишлено крие пред българските си симпатизанти, че международната организация, в която тя е заместник-председател – Социалистическият интернационал, прие още преди дни Хуан Гуайдо и венецуелското Народно събрание за единствени легитимни органи в страната“, уточняват младежите.

„За нас, младежите от ГЕРБ, цялата тази шизофренична ситуация около Нинова, с двойствените ѝ позиции, и Радев, с евразийските му кукловоди поставят няколко много сериозни въпроса:

Дали всъщност президентът Радев не се опитва да се превърне в българския Мадуро – безцеремонен, циничен и самодостатъчен?

Къде Нинова лъже – в чужбина, когато организацията, на която е заместник-председател, подкрепя Гуайдо или в България, когато организацията, на която е председател, подкрепя Мадуро?

⁃ Демократична партия ли е БСП, след като подкрепя диктаторски режим и то не за първи път? (Припомняме, че в миналото БСП се обявяваше в подкрепа и на режимите на Слободан Милошевич и Садам Хюсейн).

⁃ Няма ли очевиден риск от изтичане на класифицираната натовска информация към вражески сили, след като „момчето на Леонид Решетников“ има най-висок достъп до такава, а публично изразява различни позиции от тези на Алианса?

⁃ С методите на Мадуро и помощта на Решетников ли БСП отново ще се опита да спечели европейските и местните избори, които наближават?“, питат младежите.

В края те настояват за „честни отговори“ от Радев и Нинова, „защото истината за тях е вечно неудобна“.

Коментари