Мерки на общоевропейско ниво предлагат срещу коронавируса

Мерки на общоевропейско ниво ще се предложат от другата седмица от мозъчен тръст, събран от европейските лекари.

Това е договорено по време на продължилото часове наред среща на лидерите на европейския съюз, проведена за трети пореден път онлайн.

Говорено е за ваксина, лекарство, надежден тест. Такива няма – отсече три пъти Бойко Борисов. Премиерът заяви, че много европейски страни вече са стигнали до мерките, които нашата държава е предприела превантивно. Борисов заяви своето задоволство от това, че дават резултат – кривата на броя на заболелите е плавна. Великобритания, Финландия вече взимат нашите мерки, доволен е Борисов. Като чук и танц, определи той това, което се прави в момента в страната. Това е добро за здравето – вредно за икономиката.

На срещата е обсъдено сертифицирането на медицинското оборудване, облеклата и маски. Проличало е в момента колко тежко е положението при изнасяне на производството в Азия.

1000 бързи теста ще бъдат направени на групи от хора, които са на първа линия – полицаи, граничари, шофьори на линейки и от градския транспорт. Това ще бъде представителна извадка, която да се използва след няколко месеца за да се установи

Никакви средства не се предвиждат в момента. На следващия етап ще се обсъждат три варианта. Еврозоната – първи ще се спасят.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!