четвъртък, май 30, 2024

Маскиран с пистолет обра магазин в кв. „Обеля“

Маскиран мъж обра магазин в столичния кв. „Обеля“, съобщават от полицията.

Въоръженият грабеж е бил извършен рано тази сутрин. Сигналът е подаден около 4.50 часа.

По първоначални данни обирджията нахлул в обекта, заплашил служителката с пистолет и избягал с оборота. Няма данни за пострадали. На местопрестъплението е извършен оглед.

По случая е образувано досъдебно производство. Предприети са действия за установяване на извършителя.

Припомняме, зачестяват случаите на грабежи в страната.

Преди три дни беше извършен обир в казино в столичния квартал „Младост“ 1. Навръх 3 март пък беше обрана бензиностанция в Русе.

В средата на февруари маскирани и въоръжени ограбиха клон на гише за плащане на сметки в ж.к. „Дъбника“ във Враца. По непотвърдена информация оттам са откраднати 5000 лв.

Същия ден маскиран мъж заплаши с пистолет персонала на банков клон в търговски център на булевард „Цар Борис III“ в столицата и успя да открадне 11 000 лева, а в понеделник също имаше банков обир – на бул. „Мадрид“ в София, при който нападателят задигна около 15 000 лева.

На 15 февруари 2019 г. маскиран мъж обра между 10 и 12 000 лв. от банков клон в столичния квартал „Суха река“. Тогава сигналът бе подаден към 08:30 часа сутринта.

На 5 октомври 2019 г. банков офис в хипермаркет на бул. „Европа„, бе обран в София посред бял ден. Откраднати са 185 000 лв.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!