бнр разкрития

Програма „Хоризонт” има нов и.д. директор – досегашният програмен директор на БНР Мартин Минков. Това съобщи началникът на националното радио Светослав Костов, след като беше изслушван в СЕМ.

В края на миналата седмица националното радио беше разтърсено от голям скандал, след като първо стана ясно, че дългогодишният водещ и съдебен репортер Силвия Великова слиза от ефир, а след това и цялата програма на „Хоризонт” замлъкна неочаквано за няколко часа.

Решението за Великова първо беше обяснено с разминаване в длъжностната ѝ характеристика, а след това от радиото официално обявиха, че по определени отразявани теми е липсвал плурализъм. Спирането на излъчването именно по времето, в което се излъчва воденият от нея сутрешен блок, пък беше оправдано с профилактика, информира БТВ.

Случилото се доведе до безпрецедентен протест на журналисти в подкрепа на Силвия Великова и даже на реакция на премиера Бойко Борисов, който лично изиска ситуацията да бъде изяснена. Междувременно КРС, СЕМ и прокуратурата започнаха проверка заради спирането на „Хоризонт”. Така, буквално след ден на поста, Николай Кръстев подаде оставка като директор на „Хоризонт”.

Мартин Минков е с 40-годишен стаж предимно в БНР, дългогодишен кореспондент на радиото в Скопие, като има и управленски опит – бил е зам.-директор през 1997 г., директор на радио „Експрес” и директор на Радио Бургас. От 2016 г. е програмен директор на БНР.Бойко Борисов се ядоса на БНР: Главанаци, оставка! Директорът на „Хоризонт“ я хвърли на секундата„Когато научих вчера за свалянето на Силвия Великова, аз ѝ се обадих лично. Може би от 20 години, ка…Sep 13 2019bulmedia.net

Коментари