арабаджиева арест

Маринела Арабаджиева, която преди седмица бе пусната под домашен арест, се връща в ареста. Това реши апелативният специализиран съд, съобщи „24 часа“. Преди дни първата инстанция реши, че тя трябва да се прибере в дома си в Пловдив заради тежки здравословни проблеми. Арабаджиева страдала от хипертония, 2-ра степен, и исхемична болест на сърцето.

Апелативните спецмагистрати обаче обявиха, че тя може да бъде лекувана в болницата на затвора. В началото на заседанието стана ясно, че на път от лечебното заведение на затвора към специализирания съд, Арабаджиева се е почувствала зле в линейката, с която е била докарана.

Кръвното й паднало до 90/60 и пила лекарства. Това разказа медицинска сестра от затворническата болница, която я придружаваше на заседанието. По време на самото дело тя отново й даваше лекарства.

„За мен е голям шок да съм в болницата вързана“, каза плачейки бизнесдамата. Арабаджиева обясни защо през август е отказала лечение в Университетската болница „Лозенец“, където е била пратена с разпореждане от прокуратурата. По думите й, преди три години е изпаднала в кома заради постоянните промени в кръвното налягане и имала само 20% шанс за оцеляване.

Пуснаха от затвора Маринела АрабаджиеваСпециализираният наказателен съд промени мярката за неотклонение на бизнесдамата Маринела Арабаджиев…Sep 18 2019bulmedia.net

„Лекарите в затвора се шашнаха. Или съм с много ниско, или съм с много високо кръвно, което може да доведе до увреждане на бъбреците и черния дроб. Най-вече се тревожа за бъбреците, защото съм била на хемодиализа“, добави Арабаджиева.

От определението на съда стана ясно, че бизнесдамата е била настаняване за лечение в болница „Св. Екатерина“. На 24 септември е била със световъртеж и главоболие, които не се повлиявали от медикаментите.

На 25-ти септември състоянието й се е подобрило и е била с нормално кръвно налягане. По повод оплакването й, че докато е била на лечение, е била с белезници закопчана за леглото, съдиите подчертаха че е недопустимо да има нечовешко отношение към задържаните от страна на властите.

„Затруднявам се да коментирам това решение. Съдът пое риск за живота и здравето й. Никъде не се спори, че опасност за живота има. Преди три години Арабаджиева изпаднала в кома и едва е била спасена“, заяви извън залата адвокат Ина Лулчева.
Маринела Арабаджиева е с опасност за животаМаринела Арабаджиева е с опасност за живота, съобщават от „24 часа“. От екипа на бизнес дамата са п…Sep 20 2019bulmedia.net

Коментари