Манолова се оплака, че „Изправи се. БГ“ били подслушвани

„Подслушван е целият ми офис“. За това се оплака лидерът на коалицията „Изправи се! Мутри вън“ Мая Манолова пред журналисти на брифинг пред Бюрото на Специалните разузнавателни средства.

Защо офисът на „Изправи се. БГ“ е бил подслушван, недоумява Манолова, според която със същия успех можели да я обвинят и в убийството на Джон Кенеди. Тя увери, че екипът на „Изправи се“ не готви бунт, преврат или въоръжено въстание с цел да срути държавната власт. Това не са терористи и лица, превратаджий, които искат да бутнат държавата. Това продължава от 17 август миналата година, ядоса се тя.

Използването по незаконен начин на специалните разузнавателни средства е престъпление и ние ще настояваме да специалните служби да понесат своето наказание, че са си позволили да слушат незаконно мирни и обикновени граждани, опоненти на Бойко Борисов, подчерта Манолова.

„Подслушват протестиращи заради държавен преврат, а единственият инструмент в него е „водна пръскачка“, категорична бе Мая Манолова.

Тя настоява да бъде извършена проверка от бюрото за специални разузнавателни средства. В следващия парламент една от първите комисии ще бъде създадена е Комисия за подслушванията. Манолова ще отида при служебния вътрешен министър Бойко Рашков, за да му представи документите. Не можем да изкараме още една кампания, в която сме следени, подслушвани и разработвани от службите и от слугинажа на Бойко Борисов, които той превърна в бухалка, категорична бе тя.

По думите й всяко искане на оставката на Борисов очевидно е държавен преврат.

Припомняме, поредният скандал с твърдения за подслушване на политици тръгна от съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов преди няколко седмици. Не за първи път Атанасов прави такива твърдения, но до този момент няма изнесени публични доказателства.

Думите на Атанасов обаче бяха потвърдени само няколко дни след встъпването си в длъжност от служебния министър Бойко Рашков.

Предишните управляващи от ГЕРБ отрекоха категорично да е имало такова нещо.

В края на миналия месец прокуратурата обяви, че възлага проверка в дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР, ГДБОП и ДАНС, за да се разбере дали наистина е имало подслушвани на политици.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!