Манолова предлага коалиция на ДБ и проекта на Кирил Петков и Асен Василев

Мая Манолова от „Изправи се.БГ“ предложи пред БНР предизборен съюз между коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме“, обединение „Демократична България“ и проекта на Кирил Петков и Асен Василев.

Това обединение трябва да се стреми към управление на държавата. „Отправям публично този призив към Христо Иванов и към Кирил Петков и Асен Василев за обединение на промяната, която да бъде първа политическа сила в следващия парламент, да има правителство на промяната“, коментира Манолова.

„Време е да се преглътне егото и да се участва в следващите избори с перспектива за българските граждани“, тя е сигурна, че „Изправи се.БГ“ ще прескочат парламентарната бариера.

Манолова не посочва „Има такъв народ“ като партньор, която до думите ѝ „има други планове“.

„Комисията по ревизия се фокусира и за решаване на конкретни хора и малки фирми, имаме нашите успехи. Да, докладът не мина на комисията. Но той може да се прочете на сайта на Народното събрание“, обясни Манолова.

Не успях да си почина след закриването на парламента. Обещахме още в четвъртък да защитим един от протестиращите граждани в Шумен, защото има заведено наказателно дело, също и да подкрепим водолазни клубове, заради невъзможност да се гмуркат“, добави тя.

„Това може да изглеждат маловажни проблеми, но ние като гражданска платформа винаги сме се занимавали с проблемите на хората. Компенсираме това, което не можехме досега да направим.

„Комисията по ревизия е една от малкото временни комисии, които завършиха и с доклад работата си, с изводи и препоръки. Имаше разкрития по същество за огромни злоупотреби, като на първо място това беше в дружествата по енергетика заради скока на цените. Ние направихме нашите препоръки“.

Топлофикация София“ дължи на БЕХ близо 700 млн. лв.

„Топлофикация София“, освен проблемите, които дружеството създава на столичани, от 1 октомври ще работи незаконно. Това го извадихме ние и през Комисията по ревизия и през парламентарния контрол“. Също за проблемите с фирмата за изграждане на интерконектора с Гърция“.

По думите и има 22,5 млн. щети от непотърсени неустойки при строежа на интерконектора с Гърция

„Има нужда от нови играчи на политическата сцена. Ние дали сме стари партии, все пак участвахме в два парламента. По-важно е тук кои от формациите на промяната наистина искат да демонтират мафиотския модел, кои искат съдебна реформа. Това се видя в 46-ото НС. Видя се кои не искат да има съдебна реформа. А там в спецпрокуратурата и спецсъда има звена за поръчки за репресивни действия – властта си има бухалка“.

„Ние се запознахме с официални документи, в които се казва, че: „Сигналът, подаден от Мая Манолова, е основателен„. От Бюрото на контрол на СРС ни отговориха – Не сте подслушвани незаконно.“

Манолова коментира, че „Специализираната прокуратура е поискала подслушване по отношение на десетки протестиращи, че те са организирана престъпна група – 130 души, и целият офис на „Изправи се. БГ“ също е подслушван. За Бюрото е важно, че има искане на Специализираната прокуратура, има разрешение на специализирания съд и подслушването е законно. Но всъщност работата на Бюрото е да провери доколко основателно е това искане за подслушване“.

„Там има много хора от площада, журналисти, политици, които са били подслушвани. Подготвили сме искане до прокуратурата чрез Закона за достъп до обществена информация, ясно е, че всички ще ни откажат, но ще питаме, а после, след отказите, ще заведем иск в Страсбург срещу държавата“, потвърди Манолова.

Относно комисията „Магнитски“ и решението да поиска проверка дали депутати от 46-ото Народно събрание са официално финансирани от някои от санкционираните по глобалния закон „Магнитски“ или от свързани с тях лица Манолова обясни, че няма „представа защо кандидатът на ИТН за правосъден министър Иво Атанасов тиражира подобни небивалици. Аз не съм член на комисията „Магнитски“. Това са абсурдни обвинения.“

„Това партии на промяната ли са – ИТН – те казаха, че протестите били платени? Това ли е желание за промяна на модела?“

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!