понеделник, април 15, 2024

Манолова очаква тежка черна и долна кампания

Предстои много тежка черна и долна кампания. Toва са очакванията на съпредседателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова, изказани в студиото на БНТ.

По думите й американското правителство свършило това, което българското правителство не желаело да свърши. Желанието на хората било не САЩ да вади корупцията, а това да правят българските институции, държава и правителство. За това е важно действията, които са предприели служебните министри да бъде продължено, настоя Манолова. До този момент обаче тя не е видяла воля у министър да наложи граждански контрол върху службите за сигурност, за да не служат те на Борисов и на неговите приятели, а да служат в интерес на държавата.

Според Манолова обаче хората сега очакват предложения за решения на техните проблеми. Няма да подкрепят хората, няма да им сложат хляба на масата, няма да им напълнят хладилника – това е големият грях на правителството на Борисов, посочи Манолова.

Според нея корумпираният политик, посочен в доклада на САЩ, е или бившият вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов, или Бойко Борисов. Манолова бе категорична, че от 2014 г. досега Борисов управлява задкулисно с Делян Пеевски. Борисов дал възможността на олигарсите да участват в управлението на държавата, да разпределят порциите на неговата софра. Крайно време е да се носи отговорност и Борисов да понесе отговорност, че превърна държавата в едноличен халифат. Крайно време е пипалата на октопода да бъдат пресечени, отсече Мая Манолова.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!