Манолова не приема „жертвата да е министър“ на Хаджигенов

Ние няма да прави никакви пазарлъци за подкрепа нито с ГЕРБ, нито с ДПС. Не влизаме в разговори и пазарлъци с партии от статуквото. На съвместен брифинг на Мая Манолова, лидер на „Изправи се.БГ“ и Татяна Дончева, ДВ21, изказванията на Николай Хаджигенов от тази сутрин беше разкритикувано. Татяна Дончева беше по-мека и призова да не се преекспонират изказвания, особено на неопитни в политиката хора, с каквито е пълна тяхната коалиция.

Припомняме, Манолова, Хаджигенов и Дончева се явяха като кандидати от коалицията „Изправи се! Мутри вън“ и влизат като шестата, най-малка, парламентарна група в 45-то Народно събрание. Очаква се ЦИК да излезе с окончателните резултатите от броенето на бюлетините, включително и преференциите.

Мая Манолова подчерта няколко пъти, че коалицията няма да влиза в договорки с ГЕРБ и ДПС, както и с партии на статуквото, това означава и с БСП.

С Николай Хаджигенов са съпредседседатели на коалицията до провеждането на парламентарните избори на 4 април, а в момента все още не е сформирана парламентарната група, не са избрани председател и говорител. Манолова заяви и че дори не е задължително адвокат Хаджигенов да е част от групата, тъй като все още не са ясни точно депутатите, но и посочи: „…дори не е задължително да бъде част от тази ПГ, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и БСП.“

Манолова иронизира позицията „да се жертва“ Хаджигенов в името на демонтажа на управлението на ГЕРБ. „Неприемлива е каквато и да е договорка за подкрепа за постове с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Това не е жертва, а решенията за участие или подкрепата за кабинет, ще се взимат в ПГ. Няма да допуснем петно върху ПГ ИСМВ с подобни „жертви“.“

Казали сме ясно че разговори ще водим с ИТН и ДБ за общи действия. Казали сме ясно и какви ще бъдат първите стъпки след влизане в парламента. Манолова заяви, че до момента не са водени никакви разговори, а когато се водят, то те ще бъдат публични.

Ще изчакаме предложението на Трифонов, за да вземем ние решение как ще процедираме, посочи Манолова.

Като позор, определи предложението на Бойко Борисов да даде назаем депутатски гласове за сформиране на правителство. Това се патент на Борисов, да дава назаем и на консигнация депутати“, коментира още Мая Манолова.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!