Възрастта на пациентите е доста висока. Това не помага за тяхното състояние. Засега състоянието на всички е овладявано. Но за четирима от тях сме доста притеснени, заради травмите които имат. Това заяви професор Николай Габровски в ефира на bTV, говорейки за състоянието на пострадалите при автобусната катастрофа в Своге, прието в Пирогов.
Професор Габровски също изказа благодарност на всички медици, които се борят за живота на пострадалите. Той подчерта, че има колеги, които са се върнали от отпуска, за да помагат, когато са научили за трагедията.
Говорейки още за състоянието на пациентите, той каза: „Динамиката може да бъде много голяма . Буквално нещо във всеки един момент може да се промени“. По думите му, към момента не се налага да се дарява кръв за пострадалите.Кошмарът е неописуем: Пазят шофьора на автобуса-ковчег край Своге да не се самоубие, 13-годишно дете е сред жертвитеШофьорът на автобуса от адската касапница вчера в Своге е искал да се самоубие. Медици разкриха какв…Aug 26 2018bulmedia.net

8 човека са пристигнали в „Пирогов“ – единият e загинал още при транспортирането, а другият веднага след като пристигна в болницата.
В същото време стана ясно, че автобусът-ковчег, който се преобърна край Своге, се е движел с 41 км/ч, показани на тахографа при снощната експертиза. Това съобщи пред “Труд“ присъствал на първоначалния оглед.
Информацията не е потвърдена от разследващите органи. Катастрофиралият край Своге автобус е покрит и ограден с полицейска лента.
Движението по шосето, от което се е отклонил и е попаднал в пропастта, се регулира от полицаи. Не е ясно все още дали днес ще се извърши повторна експертиза.
При катастрофата загинаха 16 души, а други четирима, настанени в „Пирогов“, все още са с опасност за живота.

Страшна трагедия: Автобус се обърна и падна в Искърското дефиле, най-малко 13 са жертвите (ВИДЕО)Автобус с пътници, тръгнали на екскурзия от Божурище към манастира „Седемте престола“, се е преобърн…Aug 25 2018bulmedia.net

Коментари

loading...