След проведената пресконференция от БСП, стана ясна позицията на партията, изразена от Корнелия Нинова, че тя няма да се регистрира в пленарна зала преди гласуването на Бюджет 2019. На пресконференция ръководството на Столетницата представи своя алтернативен бюджет, съобщава news.bg. Бюджетът на правителството е предизборен с цел оцеляването му догодина, подчерта Нинова.

Предложеният бюджет от правителството има алтернатива, категорична бе Нинова.

Според нея предлаганата макрорамка за догодина на правителството е лош начин за оцеляването му. Увеличават се данъците на най-уязвимите и най-бедните хора. Вдигайки данъците на най-бедните, пари се дават на администрацията, за да се гарантират гласове за изборите, разкритикува лидерът на червените.

БСП предлага дългосрочни политики, които представляват гарантиран икономически растеж с акцент през регионите и общините и българска икономика и българско производство, по мнението на Нинова.

Предлагат се мерки за преодоляване на бедността, на неравенствата. Бюджетът на столетницата е демографски бюджет. Те предлагат подобряване на здравния статус, на образованието, икономиката и грижа за младите хора.
Целта на червените е в тяхната алтернатива чрез множество мерки да се преодолее демографската катастрофа.

Ако мнозинството си осигури кворум, левите ще участват в дебатите със своята алтернатива.

Бюджетът, който пълним всички, а го харчи само Той*Държавният бюджет на България се управлява еднолично от министър-председателя Бойко Борисов и при тр…Sep 17 2018bulmedia.net

Коментари

loading...