Лекарка от Троян и социален работник от Ловеч са с COVID-19

Нови два случая на заразени с коронавирус са установени тази вечер в Ловечка област, предаде БНР. С доказани положителни проби са лична лекарка от Троян и социален работник от Ловеч. За областният център това е първи случай на COVID-19, а за Троян четвърти.

И двете жени с положителни проби са в добро здравословно състояние и ще се лекуват в домашни условия, съобщи директорът на РЗИ д-р Анета Винева.

Те са поставени под 28-двевна карантина. Установени са и контактните лица, добави д-р Винева, както и поясни, че жената от Ловеч дори няма симптоми на коронавирус, но е показала положителна проба след започвалото изследване на работещи на първа линия.

Лекарката от Троян има леки оплаквания, добави директорът на РЗИ.

„Пробата е взета по повод контакти с потвърдения случай в белодробната болница. Това е личната лекарка, но не бих казала и никой не може да го твърди със сигурност, че тя се е заразила от него.“ – поясни д-р Винева

Днес се очакват резултатите от още проби.

На редовния си брифинг по-рано сутринта Щабът съобщи, че потвърдените до момента случаи на коронавирус са 2 372, 41 от тях са новорегистрирани. 42-ма души са оздравели.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!