Крум Дончев: Ако Радев подкрепи проект на Петков и Василев, ще е нож в гърба на БСП

Ако президентът Румен Радев подкрепи проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев. това ще е нож в гърба на БСП. Това заяви депутатът от БСП Крум Дончев пред Bulgaria ON AIR.

БСП не се притеснява от този проект. Ние говорим за идеология, ценности и идеали, и днес чухме от президента Радев, че подкрепя ценности, равенство, солидарност, насочени именно към социалистите. Тук хипотезите са само две, няма повече. Едната е, ако той не е уведомен от неговите министри – това е нож в гърба му. Ако подкрепи този проект, е нож в гърба на социалистите, но да не забравяме, че социалистите го направиха президент.“ – коментира социалистът в предаването „Денят ON AIR“.

Той отрече в БСП да готвят друг вариант за кандидат-президент.

„Нашите хора вярват, че той ще остане лоялен към нас. Няма вариант БСП да не подкрепи Радев.“ – категоричен е червеният депутат.

По думите му, през последните два парламента ситуацията е „ние много искахме да го направим, но те не ни дадоха“ и депутатите трябва да разберат, че дневният ред на обществото и нуждите на хората са различни от това да гледат театър всеки ден.

„Минахме през две кампании, показаха се платформи, но не видяхме реализация. Трябва да се приключи с участието на политици в телевизионни предавания и създаването на PR комисии. Това, към което трябва да пристъпим, е към реализацията на политики и идеи. Гражданите са свидетели какво се случва. Инфлационните процеси, които минаха и ще продължат, са много големи.“ – посочи Крум Дончев.

Той изрази неодобрението си към намаляването на бюджетния дефицит по време на криза.

„Как може в ситуация на криза да искаш намаление на бюджетен дефицит – коя нормална държава го прави?! Тук оправданието остава в закона, това е едно подаване на топката. Ние не успяхме да реализираме нашия проектозакон за преизчисляване на пенсиите, но предизвикахме нещо много по-голямо – и тук БСП е големият печеливш – от 2016 година поставихме на масата преизчисляване на пенсиите и повишаване на доходите на пенсионерите, сега успяхме в тази трудна ситуация.“ – отбеляза Дончев.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!