Красимир Станчев

НСО ще бъде оглавена от полк. Красимир Станчев, бивш охранител на премиера Сергей Станишев, а преди това в екипа от гардове на Симеон Сакскобургготски, съобщава „Дарик“, цитирайки свои източници.

Станчев беше зам.-началник на службата по времето на Ангел Антонов, който го освободи през 2016 г. В момента той движи международния отдел на НСО, като обезпечава необходимите документи на гардовете от НСО при пътуванията им в чужбина.

Станчев вече е бил предложен от „Дондуков“2 на „Дондуков“1, като предстои да бъде утвърден от правителството. Той идва на мястото на Данчо Дяков, който напусна шефското място в НСО.

В момента службата се ръководи временно от заместник-началника Росен Тодоров, който изпълнява правомощията на директора до назначаването на титуляр.

Твърди се, че Станчев е бил препоръчан на президента от средите на левицата. Очаква се процедурата по назначаването му да бъде финализирана.

От Прессекретариата на държавния глава обясниха, че към момента не могат да потвърдят информацията за това, че полк. Станчев поема като титуляр НСО и ще се окичи с генералски пагони.Слави Трифонов тропна по масата: НСО трябва да бъде закритаНационалната служба за охрана (НСО) трябва да бъде закрита. Това заяви в мнение, публикувано на стра…Sep 16 2019bulmedia.net

Версия: Катастрофата с Караянчева – пореден гаф на НСО?Заради опит да се направи път на кортежа на НСО, ескортиращ Цвета Караянчева, е станала катастрофата…Sep 15 2019bulmedia.net

Коментари