Кьовеши иска експедитивно да ѝ изпратим още шест прокурори

Знам, че има големи очаквания. Трябва да има и такива, ние сме създадени, за да увеличим ефективността на европейските средства. Тези очаквания трябва да бъдат ограничени до юрисдикцията на Европейската прокуратурата“, каза Лаура Кьовеши и изброи точно кои и какви престъпления може да разследва европейската прокуратура. Така няколко пъти Лаура Кьовеши отговаряше на въпрос за отношението й и оценката й спрямо българската прокуратура. Кьовеши остана непреклонна на опитите на журналистите да се домогнат чрез различни въпроси за казанато по време на срещата ѝ с главния прокурор Иван Гешев или тази сутрин с Прокурорската колегия на ВСС.

Кьовеши обоснова визитата си в България, която е първата след старта на европейската прокуратура, с нуждата да започне нова процедура за подбор на българските представители в Европейската прокуратура.

Другата седмица стартира нова процедура и Лаура Щьовеши очаква България да направи нови номинации, за да попълни квотата си до 10. Припомняме, че шест от номинираните бях вече отхъврели и само четирима бяха одобрени.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!