Кьовеши да накара ВСС да си свърши работата, настоява Радан Кънев

Формалният повод за посещението на европейския прокурор Лаура Кьовеши е да накара ВСС да си свърши работата и да номинира за европейски прокурори, които отговарят на критериите и целите на европейската прокуратура. Така евродепутатът от „Демократична България“ Радан Кънев коментира в отговор на въпрос на News.bg посещението на европейския прокурор Лаура Кьовеши в България.

По думите му много малко знаем за посещението, очевидно съвсем съзнателно.

Припомняме, вчера главният прокурор Иван Гешев се е срещнал с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в сградата на Съдебната палата. Иван Гешев е поздравил Лаура Кьовеши с официалния старт на работата на Европейската прокуратура на 1 юни 2021 г. Иван Гешев е изразил увереност в перспективите за успешно сътрудничество в интерес на европейските граждани между Прокуратурата на Република България и Европейската прокуратура по противодействие на измамите със средства на Европейския съюз, злоупотребите с ДДС, изпирането на пари, корупцията и организираната престъпност.

Лаура Кьовеши е на двудневно посещение у нас – първото в държава членка след старта на Европейската прокуратура. По-рано Кьовеши проведе среща и с министъра на правосъдието Янаки Стоилов.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!