Непълнолетен сириец е бил зад волана на автобуса, пълен с мигранти, който уби двама полицаи при тежка катастрофа в Бургас вчера.

15-годишният младеж Омар е дошъл в България със своите по-големи братя през октомври 2021 г. Те обаче не са на територията на бежанския център от няколко месеца.

Това обясни в ефира на NOVA Галя Христова, временно изпълняваща длъжността директор на РЦП – Харманли.

Според правилата на центъра живеещите в него са с вечерен час 22 ч. Омар обаче липса от понеделник. “Когато са извън територията на центъра ние няма как да осъществяваме контрол на настанените. Това се прави от МВР”, поясни Христова.

Припомняме, че шофьорът на рейса бе задържан вчера в Първомай. Опитвал се е да се покрие, като е хванал влак от Бургас. По непотвърдена информация е бил причакан на гарата, след което е заловен.

Това не е първият път, в който 15-годишният младеж напуска бежанския център за няколко дни. Обясненията му след това били, че е бил при близки в София. Христова отрече досега да са имали съмнения, че момчето се занимава с каналджийство.

В центъра има и друг подобен случай на непълнолетен младеж, който често напуска пределите на бежанския център, каза още директорът и поясни, че по него се работи.

Коментари