понеделник, юли 15, 2024

Кметът на Несебър спря строежа на плажа в Обзор

Спират строежа на плажа в Обзор.

Това се случва след проверка, разпоредена от Върховната административна прокуратура, относно незаконни строежи и достъп до плажна ивица по Черноморието, извършена от РДНСК -Бургас. По случая е сезирана и Община Несебър, чиито представители са установили нарушения при строежа на „Жилищна сграда за курортно ползване“ на плажа на Обзор.

Установени са нарушения при изграждане на подпорната стена зад предвидената сграда, която е недовършена и не е въведена в експлоатация по съответния ред – не са изпълнени предписанията за осигуряване здравината, пространствената устойчивост и консервирането на строежа.

По тази причина кметът на Община Несебър е издал заповед за незабавно спиране на изпълнението на всички видове строителни и монтажни работи на строежа.

Строителството може да продължи само с разрешение на административния орган, издал заповедта, след отстраняване на причините, довели до спиране на строежа и представяне на надлежни доказателства за това. Заповедта е връчена на участниците в строителството.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!