Кървава неделя

Мъж и жена са загинали при инцидент с малък самолет край Ихтиман. Сигналът за случилото се е подаден около 11.30 часа, съобщиха от МВР пред dir.bg.

Още от България

На мястото са изпратени две линейки. Спешните медици са установили, че телата на жертвите са обгорели.

„Предполага се, че самолетът е излетял от летището край село Черньово, след което е станало нещо. Това е информацията към момента“, допълниха от полицията.

От Бърза помощ обясниха, че при тях сигналът за инцидента е получен в 11,32 часа. „След като поучихме сигнал, наши екипи от Костенец и Ихтиман са били на мястото на инцидента в 11,45. Медиците са установили просто смъртта на мъж и жена, защото при удара в земята машината се е запалила“, обясни говорителят на Бърза помощ Катя Сунгарска.

Припомняме, че през април частен самолет, който бе част от шоу с дронове в село Оризаре, падна и имаше жертви. Това са Стефан Василски на 45 г. и пасажерът му Валентин Аламански на 18 г. Самолетът е трябвало да направи кръг над селото, за да открие програмата, когато е станал инцидентът.

Преди това 49-годишният Георги Бошнаков и семейството му загинаха, след като самолетът им „Чесна“ П210Н падна на 80 км от Скопие. Машината е летяла от Охрид за София.

Коментари