Карантинираните подават е-заявление за гласуване с подвижна кутия

Избиратели под карантина подават е-заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия за изборите на 14 ноември 2021 г. Те могат да го направят чрез портала за достъп до електронни услуги на Държавна агенция „Електронно управление“. Е-заявлението може да се подава до изборния ден, включително. Услугата се предоставя от общински администрации и е публикувана на Портала в раздел „Граждански права и правен ред“, секция „Избори 2021“, на този адрес

Заявлението трябва да е саморъчно подписано, като се посочват имената на избирателя, ЕГН, постоянният адрес и адресът на карантиниране. За да подаде електронно заявлението, избирателят трябва да притежава Квалифициран електронен подпис (КЕП) и профил в системата „Електронно връчване“. Заявителят се уведомява за включването му в избирателния списък за гласуване чрез подвижна избирателна кутия по телефон или чрез електронната поща, посочени в заявлението му.

анкета

За трети път през 2021 – как гласувате?


Виж резултати

ГЕРБ/СДС
32.2%

БСП за България
8.4%

Има такъв народ
4.7%

Демократична България
9.0%

ДПС
1.6%

Изправи се! Ние идваме
1.9%

Продължаваме промяната
20.7%

Възраждане
15.6%

ВМРО
1.4%

Друг
4.4%

На територията на всяка община/район се назначава най-малко една подвижна секционна избирателна комисия, при наличие на не по-малко от 7 избиратели, поставени под задължителна карантина и задължителна изолация. Тези избиратели гласуват на мястото, където са поставени под задължителна карантина или задължителна изолация.

Ако един избирател отговаря едновременно на изискванията за гласуване с подвижна избирателна кутия в секция за гласуване на избиратели с трайни увреждания и в секция за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация, той гласува във втория вид секция.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!