понеделник, април 15, 2024

Каракачанов за 46-ия парламент: Най-просташкият в историята ни, без грам желание за диалог

Този парламент беше най-просташкият парламент в историята на България след Освобождението. Това заяви пред bTV лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов

По негови думи в 46-ото НС е нямало „грам желание“ за диалог и национална консолидация.

Според Каракачанов за пореден път се е видяло, че партиите се превръщат в проекти за власт, а не са политически формации с ясна идеология, принципи и идеали.

Интересите на българския народ диктуваха „диалог“, а не избори 16 пъти за 2 години, категоричен бе той.

Воеводата отсече, че представителите на „Има такъв народ“ в парламента са слаби в ролята си на политици и вече два пъти са вкарали държавата в ситуация, в която общо 250 млн. лева са били похарчени за избори.

Относно решенията на депутатите по актуализацията на бюджета и увеличението на пенсиите той отбеляза, че в желанието си да вади компромати срещу предишното управление, служебният кабинет е изтървал монополите.

„Такава бърза инфлация никога не се е случвала в България. Цените у нас скочиха между 15 и 50%. За какво увеличение на пенсиите говорим, това увеличение е изядено вече“, възмути се Каракачанов.

20 години след атентатите от 11 септември той изрази опасение, че в момента отново целият демократичен свят е под заплаха.

Лидерът на ВМРО подчерта, че България не е самоизолиран остров, а заплахите са глобални. Според него случилото се на 11 септември се дължало на това, че САЩ дълго време са подценявали проблема с радикалния ислямизъм.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!