каракачанов

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви пред медиите, че няма за какво да се извинява заради думите си по повод пребития във Войводиново командос, че „ромите са станали изключително нагли“. Заради тях срещу него беше подаден сигнал в Комисията по дискриминация, а няколко ромски организации поискаха оставката му.

„Винаги съм казвал, че между тези хора има и такива, като тези деца, които ходят на училище“, посочи Каракачанов в Министерството на отбраната, след като ученици от Златарица го поздравиха по повод празника „Василица“, когато се отбелязва ромската нова година. По думите му тази инициатива е добра, защото дава пример на останалите в общността как могат да се интегрират – през образованието и труда, предаде БТА.

Той добави, че винаги е повтарял, че единственият начин за пълноценна интеграция на ромското население е през образование и труд. По думите му всички организации, които през годините са усвоявали средства за ромска интеграция трябва да направят отчет за това колко пари са получени, за какво са изразходени и защо няма ефект от това. Според него те са основните отговорни, защото са получили парите. За протеста, който се организира днес пред Министерски съвет срещу него, вицепремиерът каза, че всеки има право да протестира.

Коментари

loading...