караянчева радев левски

„Разделението, за което работи президентът Румен Радев от три години насам, обра своите плодове на шествието за Левски. Няма как да има освирквания. Оскверниха смъртта на Апостола“, това заяви шефката на Народното събрание Цвета Караянчева по повод случилото се пред паметника на Васил Левски в София, където шествие, водено от държавния глава и Корнелия Нинова, освирка столичния кмет Йорданка Фандъкова.

„Не беше уместно да се прави това шествие в този ден. Едното беше поклонението на църквата, другото беше неговото. Не мисля, че беше уместно това събитие в този ден. Ако БСП и президентът Румен Радев не виждат проблем със ситуацията на 19 февруари, то тогава не знам какво да кажа“, каза още шефката на НС.

„Радев и Нинова говореха едно и също. Сякаш думите им бяха разпределени помежду им. Все пак не мога да кажа дали е удачен президент, нека го кажат хората на следващите избори. Аз не искам той да бъде само президент на БСП, а искам той да бъде президент на българите и на мен дори“, призна Караянчева в сутрешния блок на БНТ.

Тя бе категорична, че правителството на премиера Бойко Борисов е стабилно.

„Не разбирам президента Радев. Той първоначално казва, че страната и правителството са стабилни, дни след това сваля доверието си от кабинета, а след това призовава на бунт. Не знам как точно вижда, че може да напълни площадите. Почвам да се притеснявам от това, че той няма една линия на поведение“, допълни Караянчева.

Тя коментира и протестите, които се случват през последните дни: „Да, има протести, но това е демокрацията. Нека да има протести, иначе ще означава, че има диктатура“.

„Президентът трябва да бъде обединител, а се оказа, че правителството прави това. Все пак кой помогна на кмета на Перник за водната криза в града. Няма значение кой от коя партия е. Тук говорим за доброто на българите. Аз като председател на парламента също имам своите политически пристрастия, но не ги показвам“, сподели още Караянчева.

„Вотът на недоверие на БСП, който не мина, се използваше само за политически ПР. Да, има прехвърчащи искри с коалиционните партньори, но се разбираме“, призна още шефката на НС.

Виж още:Десислава Радева срази Караянчева заради „спалнята и службите“ (СНИМКА)„Малко се засегнах като стана дума за спални вчера. Иска ми се да уточня, че има случаи, в които и с…Feb 18 2020bulmedia.net

Коментари