Калоян Методиев: Най-голямата манипулация ще стане, ако хората не гласуват

Имаме нужда да минем през тези избори след масово гласуване. Има обаче два утежняващи фактора – пандемията и съмненията за възможни фалшификации. И двата фактора отблъскват хората. Най-голямата манипулация ще стане, ако масата българи не излезе да гласува. Това каза политологът и бивш началник на кабинета на президента Калоян Методиев в ефира на БНР.

По думите му трябва да се гарантира честен вот чрез наблюдатели, застъпници и видеонаблюдение и чрез информация, че с добре организирани противоепидемични мерки е безопасно да се гласува.

„Социологическите прогнози предвид ковидкризата, напрежението сред обществото и изхабяването на управлението наподобяват акордеон. От четири до осем партии могат да попаднат в следващия парламент. Хипотезите са много, затова трябва да се фокусираме върху самите избори“.

Според политолога като преди всички избори напрежението в страната се изостря и ще продължава да расте.

Припомняме, че на 28 септември Калоян Методиев бе отстранен от президента Румен Радев. Повод за оставка му бе, че е присъствал на празненството по случай преизбирането на Корнелия Нинова за лидер на партията.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!