Какво прави Гранична полиция, се пита Христо Гаджев

Охраната на границата явно е охлабена, какво прави МВР? Такъв въпрос задава ГЕРБ и Христо Гаджев, който в студиото на Нова телевизия обясни защо викат вътрешния министър Бойко Рашков в Народното събрание и защо депутати от ГЕРБ обикаляха два поредни дни мигрантските центрове. Те са искали да се уверят на място какво е положението, тъй като има възможност статистиката да се разминава с реалната ситуация.

Ние бяхме затегнали положението на границата, за 6 месеца имаше 400 заловени – толкова са сега само за седмица. Явно е, мигрантския натиск се е засилил, но не се работи добре на границата. От 500 заловени нелегални мигранти само 100 са били хванати на границата, останалите са засечени във вътрешността на страната.

Влиза се необезпокоявано в страната, заяви Гаджев, който увери, че няма никакво значение кой е точно министърът на вътрешните работи и дали той се казва Бойко Рашков или по друг начин. Искаме изслушване не само за да чуем конкретните данни, но и за да чуем какви политики се предвиждат, посочи Гаджев.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!