Елена Йончева Борисов

Водачът на листата на БСП Елена Йончева обвини премиера Бойко Борисов по време на мероприятие в Добрич. Според нея политиката на кабинета е поставила България в ъгъла на ЕС, а дори има опасност да изпаднем от Съюза, вместо да се погрижи за социална справедливост, достойни заплати и пенсии.

По думите на Йончева концесията на летище „София“ най-вероятно ще бъде дадена на турска фирма. Борисов се превръща в брокер на Ердоган, а България е превърната във вилает, категорична бе социалистката.

Кандидат-евродепутатът посочи, че летището в столицата не само е най-голямото у нас, но и е част от националната и европейската сигурност.

Йончева изтъкна, че „Летище „София“ е печелившо и изтъкна, че през последните години приходите му са се увеличили с 20%, достигайки 168 млн. лева.

„Печалбата на летището е почти 13 млн. лв. годишно. Защо е нужно печелившо предприятие да се дава на концесия, европейско ли е да дадеш летището си на концесия на друга държава?“, попита Йончева.

Тя добави и че кранчето на газта се държи от Турция, защото именно Борисов спрял „Южен поток“. Сега пък искал да й даде и българското летище.

След като управляващите започват с увеличението на цената на промишления ток, вероятно в следващите месеци ще увеличат и битовия, прогнозира депутатката, напомняйки, че от 7 май българските предприятия били накарани да плащат най-скъпия ток в Европа – 84 евро на мегават.

Според нея целта не тези промени била именно за да може един малък кръг от хора да си поделят едни милиони за сметка на всички останали български граждани.

Йончева припомни, че според Държавния департамент на САЩ най-голямата корупция в България е в енергетиката и големите инфраструктурни проекти.

Корупция има на всички нива в държавата и от страната ни всяка година се източват милиарди, категорична бе тя.

Отвориха 5-те оферти за концесията на летище София, битката ще е жестокаБитката за концесията на Летище София се очертава като изключително любопитна след отварянето на офе…May 10 2019bulmedia.net

Коментари