братя пакетови

Ци*аните, които са пребили командоса приличат на афганистански мигранти в Германия. Това ми направи впечатление и при онова момче, което уби русенското момиче преди няколко месеца. Добре облечени и изглеждащи добре (нищо общо с представата за гето от ерата Зрънкови). И най-вече – излъчват жизнена енергия и безскрупулност на убийци. Това е бъдещето, ако не бъдат спрени, пише в свой коментар Явор Дачков в социалната мрежа Фейсбук.

Приказките за интеграция и дежурните каканижения от либерален тип за институционалност, образование и работни места са напълно неадекватни. Тук имаме работа с дух от съвсем различно естество. Тези хора воюват за територия и я превземат лека-полека. От селата към центъра на големите градове. Това е експанзия. На този дух може и трябва да се противопостави само сила, енергичност, твърдост и характер. Т.е. друг дух, а не баналности от грантаджийско естество. Без помен от сантименталност и топла мекота. Животински е дискурсът. Режим на оцеляване. Не популизъм, а елементарен инстинкт за оцеляване. Или те нас или ние тях. Трябва да разберат на инстинктивно ниво, че ще бъдат смазани.

А изобилната употреба на думата „трябва“ за съжаление издава пожелателно мислене. Няма да се случи, защото е твърде късно. Снимките го доказват. А контекстът, извън нас не е по-различен за съжаление.

Коментари

loading...