Янев проведе среща с производител на машини за гласуване

Премиерът Стефан Янев и посланикът на Великобритания Роб Диксън са провели среща с официалния представител на производителя на машини за гласуване „Смартматик“ за закупуването на допълнителния брой такива устройства, необходими за предстоящия вот.

Разговорът, който се е провел в Министерския съвет, е иницииран по идея на правителствата на Великобритания и България.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Преди тях, министърът на финансите Асен Василев се е срещнал с фирмата производител в Министерството на финансите. Цялата информация е била предоставена на Централната избирателна комисия, за да може независимият държавен орган да вземе информирано решение по казуса.

По време на срещата в Министерския съвет британският посланик изрази категоричната си подкрепа за честното провеждане на изборите у нас.

Припомняме, че вчера Министерството на финансите се ангажира да осигури допълнително средства за ЦИК, след като бъде сключен договор за доставка на допълнителни машини за гласуване. Максималната прогнозна стойност на обществената поръчка е 4.35 милиона лева, като тя не може да бъде превишавана.

Стана ясно, че втора фирма е отправила предложение за доставяне на нужния брой допълнителни машини – става дума за „Панов“ ЕООД.

Преди това, „Сиела Норма“ обясни на премиера защо иска 14 млн. лв. за машините за вота.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!