четвъртък, юни 13, 2024

Янев: Да вземем пример от историята и да работим заедно за България

Премиерът Стефан Янев поздрави българите по случай 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Това забележително българско дело е резултат от непоколебимата вяра на предците ни, че могат да поемат съдбата си в свои ръце и от способността на народа ни да мобилизира цялата обществена енергия в името на националния идеал, написа той във Фейсбук.

По думи на премиера преди повече от век българите са демонстрирали политическа зрялост и блестящо съчетаване на дипломация, борбеност и воля за единение.

Янев е категоричен, че имайки за пример великото и достойно дело на нашите предци, днес е недопустимо да бъдем безразлични към техния завет или да търсим оправдания, с които да намалим очакванията към себе си.

Той посочва, че живеем в изключително неспокойни и несигурни времена, но именно настоящето ни дава възможност да докажем, че продължаваме да носим в себе си силния български дух, с който нашите национални герои са извоювали в миналото свободата, единението и независимостта на България.

„Съединението ясно показа, че силното общонародно движение за обединение е в основата на националния подем. Ето защо днес, когато страната ни е изправена пред редица предизвикателства, е пагубно отчуждението на гражданите от обществения живот“, предупреждава Янев и призовава като общество да проявим мъдрост, отговорност и да положим единни усилия за благополучието на нашата държава.

Всички искаме страната ни да върви напред и да имаме по-добър живот, но за да не бъдат усилията на всеки от нас напразни, трябва да вземем пример от историята и да работим заедно за просперитета на България, заявява премиерът.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!