Извънредни новини долетяха от „Позитано“ 20. Валери Жаблянов вече не е член на изпълнителното бюро на партията. Решението бе взето от националния съвет на партията с над 60 гласа „за“, около 10 „против“ и двайсетина „задържали се“. Това стана ясно преди минути.Слави срина БСП и Нинова и заплаши целия елит: Ей, партиите, няма да спра, бе! Няма да спра!И настана голямата забава – Корнелия Нинова обяви, че БСП нямат пари да върнат надвзетата партийна с…Jun 27 2019bulmedia.net

БЛИЦ припомня, че изваждането на Жаблянов от бюрото бе поискано лично от соцлидерката, която по-рано днес го критикува във връзка с доклада му за евроизборите и най-вече за отсъствието му от заседанието на ПАСЕ през седмицата, на което са обсъждали Истанбулската конвенция и санкциите срещу Русия.

Нинова поиска Жаблянов да си подаде оставката, но той отказа и се защити пред пленума. Другата гореща новина от „Позитано“ 20 е, че както се очакваше ръководството бе попълнено със седем нови имена, предложени от Нинова.

С 92 гласа „за“ и 7 „против“ пленумът одобри предложените от Нинова нови попълнения в изпълнителното бюро. Тя предложи Весела Лечева, Асен Гагаузов, Георги Свиленски, Стоян Мирчев, Манол Генов, Милка Христова и Николай Бериевски.
Очаквайте още подробности!Нинова: БСП не може да върне парите от субсидията, похарчихме гиНадвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, към момента не разполагаме с тях. Това …Jun 26 2019bulmedia.net

Коментари