След концерта, организиран от Украинския Дом във Варна по повод Деня на независимостта на страната, се разиграха батални сцени с основен участник – тежкотонажния евродепутат Александър Йорданов.

Закичен с украинско знаменце, Ал. Йо. цъфна до украинския посланик Виталий Москаленко и се сбута за снимка. Старият седесар обаче беше бурно освиркан от присъстващите и позорно изгонен от трибуната.

Обиденият демократ отвърна със серия попържни и налетя на бой, като обвини организаторите, че са се съюзили с комунистите. По всяка вероятност Йорданов имаше предвид участието на градската десница заедно с БСП в кабинета „Петков“.

В крайна сметка Йорданов затътри едрото си тяло далеч от събитията. А ето как заместник-областният управител на Варна Павел Попов описва събитията:

Пълни самопризнания: обект на вербалната агресия на Александър Йорданов съм аз. Евродепутатът от ГЕРБ-СДС се беше качил на сцената при отбелязването на националния празник на Украйна, за да се снима с посланика и всеотдайните доброволци от Украински дом. Полина Станчева, една от доброволките, го попита защо прави това, след като е бил предупреден, че е нежелан. Йорданов започна да вика срещу нея, че е никоя, хвана я за врата.

Тогава се намесих, казах му да спре да хулиганства и че като представител на ГЕРБ няма морално право да търси признание, а трябва да понесе отговорността за Турски поток. Последва сцената от видеото; то свършва точно преди г-н евродепутата да ми закрещи, че той е единственият евродепутат, който защитава Украйна. Нямах възможност да го попитам защо останалите евродепутати от ГЕРБ не я защитават…

Готови сме да предоставим на г-н Йорданов възможност да сподели своята версия за грозната случка.

Коментари