Иван Саздов Елена Йончева
Елена Йончева

„Софийският градски съд (СГС) прекрати гражданското дело за клевета, заведено от Иван Саздов срещу Елена Йончева поради неизпълнени от ищеца указания на съда да заплати в срок държавната такса от 40 000 лeва, явяваща са 4% от стойността на иска“, това съобщиха днес от съда.Елена Йончева: Борисов лъже за братовчеда Ради и къщата в БарселонаПоставената под №1 в листата на БСП за евроизборите Елена Йончева написа следния пост в социалната м…May 20 2019bulmedia.net

„След изтичане на законовия срок за обжалване, определението за прекратяване на делото е влязло в сила“, се допълва само в лаконичното съобщение до медиите.

Това означава, че ищецът Саздов не е атакувал акта на прекратяване пред втората инстанция.

На 23 май – последния работен ден преди евроизборите, той внесе в СГС иск срещу евродепутатката от БСП на сотйност 1 млн. лв. В жалбата си собственикът на тенис-клуб „Банкя“ твърдеше, че е пострадал имиджът му на дългогодишен бизнесмен, защото е бил оклеветен и набеден. Това станало с изречени от Йончева – първо на предизборен митинг в Хасково, а после и в ефира на БТВ, твърдения, че е купил къща в Барселона за Бойко Борисов и че има офшорка – „Палмс Ентерпрайсиз“, в която е превел 1,7 милиона евро.

„Това е лъжа. Ще искам максималното обезщетение – търпя не само морални и здравословни щети, но и се петни доброто ми име“, заяви тогава Саздов и се възмути, че това е недопустимо поведение от водач на партийна листа за Европарламента.

Срещу Елена Йончева обаче се води и друго дело – наказателното, за пране на пари от КТБ, което прокуратурата заведе срещу нея. Заради него тя най-вероятно ще остане без имунитет в Европарламента.

Коментари