четвъртък, юни 13, 2024

ИТН готови с листите, Слави Трифонов не е в тях

ИТН е готов с листите за парламентарните избори и те ще бъдат депозирани в РИК в срок, в огромна степен основните лица остават водачи, оставени са и експертните лица, промените са козметични. Това обясни Радостин Василев от ИТН пред БТВ. Той не издаде в София кои ще са водачите, но уточни, че двама от тях са познатите досега, а третият – популярно лице.

Василев коментира още, че ИТН няма знакови и незнакови лица, а изборът е към хора, които да се занимават със законодателна инициатива, което е най-важно за НС. В листите остава и Мика Зайкова.

Относно Слави Трифонов обаче: Василев отговори, че лидерът на ИТН отдавна е заявил, че мястото му не е в листите на партията и в НС. Той е далеч по-полезен като човек, който гарантира процеса на политиката, че движещите сили ще са моралът и истината.

Радостин Василев обясни, че по отношение на ИТН социолозите не познават резултатите и мисли, че отново няма да познаят и ще имат много сериозен резултат на изборите, най-вероятно в борбата за първо място.

С кой ще разговаря ИТН в следващия НС, той не отговори конкретно, но каза, че „ще обяснят линиите, които няма да се преминават“ и посочи, че всички извън ДПС и ГЕРБ са евентуален партньор“.

„Въпросът е, че разговорите с различните политически партии ще протичат по различен начин, за нас са важни политиките„, категоричен бе той. Той смята, че всички в предишните парламенти са виновни за това, че не се сформира кабинет, но ИТН е взривило мостовете на задкулисието и безпринципността. На въпрос ще разговарят ли с ПП „Продължаваме промяната“ – Радостин Василев каза, че „това изглежда неясен проект и абсолютна енигма“, с ДБ са били на масата на преговори, а относно ИБГНИ – се съмнява, че ще участват в следващия парламент.

Той коментира Кирил Петков и неговото гражданство и каза, че истината е, че той е бил канадски гражданин до 20 август и смята, че трябва да понесе политическа отговорност пред България, като направи сравнение с Петър Илиев, който е бил анатемосан и кариерата и личността му са били унищожени и ако Петков е бил канадски гражданин, когато е бил министър и е подписал декларация, трябва да си понесе същата отговорност като Илиев. Относно Петър Илиев Василев смята, че е маргинализиран гражданин и се чака да се види решението за него на КС.

Той коментира и иска на Асен Василев срещу Тошко Йорданов и каза, че е един от адвокатите му.

В заключение Радостин Василев коментира и досиетата „Пандора“ – За първи път толкова бързо се активизираха правоохранителните органи, което на фона на това, което се е случвало преди, самата дейност на една офшорна компания не е престъпление, по-интересното е, че офшорните компании на България са с цел да се напомпат капитали и да придобиват, това трябва да се провери, посъветва той като юрист.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!