Президентът Румен Радев коментира, че указът засягащ Младен Маринов и назначаването му за нов министър на вътрешните работи първо трябва да бъде съгласувано преди да се пристъпи към действие.

„Мисля и че е малко странно да ми задавате този въпрос след случая в Перник с арестувани журналисти, който вече ни прослави по страниците на световния печат, докато вие удобно мълчахте“, посочи още президентът.

„У нас сякаш се превърна в норма погазването на закона, а когато някой го спазва, вие ме питате защо. Аз мисля, че това вече е диагноза за нашата демокрация“, подчерта Радев.

„Няма как да подпиша указ, при положение че няма съгласуване, което законът изисква за всеки проект на акт, който съдържа предложение за указ“, подчерта държавният глава, който е на първия национален събор на запасняците в местността Крънска кория край град Казанлък.

„Проблемът изобщо не е дали ще ходи президентът или премиерът. Проблемът е дали се спазва законът, как се вземат решенията и дали се спазва духът на Конституцията“, заяви Румен Радев. Президентът посочи и че Министерство на външните работи е нотифицирало в ООН премиера като ръководител на българската делегация без абсолютно никакво уведомяване на президентската институция.

Тръмп и Борисов се срещат в САЩ на 24 септември. Какво ще обсъждат?На българският премиер Бойко Борисов му предстои визита в САЩ, където ще се срещне с американския пр…Sep 15 2018bulmedia.net

„Всички други впоследствие срещи, писма, те са постфактум. А между другото от писмата много ясно личи липсата на съгласуване“, допълни държавният глава.

Коментари