петък, февруари 23, 2024

Хотелиерите са против гостите им да се хранят в стаите си

Хотелиерите са против условието гостите им да вечерят в стаите си, заяви Павлин Косев, председател на регионалната организация на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна.

Изискването гостите да се хранят в стаите си едва ли ще продължи само 10 дни. Абсурдно е да работим в такава ситуация каза той.

По Закона на туризма 4-звездните хотели трябва да имат две заведения. Градските хотели обслужват предимно командировани и бизнес гости. 90% от тях са настанени в единични стаи. Те са настанявани сами на масата, което е достатъчно безопасно. Имаме две заведения в хотелския комплекс, ако не се допускат външни хора, какъв е проблемът гостите да се хранят там, запита представител на хотелиерския бранш.

В тези малки стаи, които са спални, няма условия гостът да седне на маса, която трябва да има размер, височина, където той да се храни достатъчно комфортно.

Освен недостатъчно добра хигиена е възможно да се предизвика нашествие от насекоми и дори от гризачи, въпреки всички дезинфекции, които правим, каза Косев.

За нас е изключително важно гостът да е в добър комфорт и кондиция. Гостът, който се е нахранил, после трябва да си легне в тази стая, която мирише на манджа, допълни председателят на варненската организация.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!