Хипермаркети в Пазарджик раздават ваучери срещу ваксинация, но пак няма желаещи

Хипермаркети в Пазарджик се включват в стимулиране на ваксинирането срещу коронавирус, съобщава БНР.

Вече е разкрит подвижен кабинет пред един от магазините, а всеки, който се имунизира, получава ваучер за пазаруване за стойност 20 лева.

Първият подвижен кабинет е разкрит до един от големите магазини за техника в близост до автогарата в града. В съседство до него е и хипермаркет за строителни материали.

Директорът на регионалната здравна инспекция д-р Хюля Шериф обаче заяви, че въпреки финансовия стимул желаещите са малко. Тя посочи, че за ден са се ваксинирали около 10 души, а очакванията са били за по-голям интерес.

Шериф изрази надежда, че втората и третата седмица интересът ще се засили. Веднага след ваксинация човек от магазина дава ваучер.

Изнесеният кабинет ще работи в почивните дни до 7 ноември. Към момента ваксинираните в областта са едва 14%.

Към инициативата ще се включат и други големи магазини в Пазарджик.

Припомняме, това не е първата нестандартна кампания за стимулиране на ваксинацията. Поради обстоятелството, че страната ни остава на едно от последните места по ваксинирано население срещу COVID-19, Министерството на здравеопазването реши да насърчи имунизацията, организирайки томбола с награди.  Всеки, който си постави ваксина в рамките на октомври, ще има възможност да получи един от 102 смарт часовника. Имената на първите 25 печеливши вече са ясни.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!