Пенсиониран преди 8 години служител на НСО се оказа Митко Митков, шофьорът на автобуса, с който националния омбудсман Мая Манолова пътува в понеделник от София до Стара Загора за среща с първите млади обществени защитници, съобщава в. „Монитор“.Хекимян, не си в Ереван! Водещият се заяжда с всеки гост, днес на мушка беше Мая Манолова, тя обаче го постави на мястоСлед нападки, че Мая Манолова използва автомобил и шофьор на НСО, водещият на сутрешния блок Антон Х…Nov 5 2018bulmedia.net


Използването на автобус беше своеобразен протест за намерението на финансовия министър Владислав Горанов да й отнеме служебната лимузина по претекст, че срещу няма отправени заплахи, а националната служба за охрана не е таксиметрова фирма. По време на пътуването неколцина пътниците използвали възможността да се оплачат на омбудсмана, една от жалбите била срещу компания за евтини полети, а другата била за чакащ от десетилетия ремонт между села в общините Братя Даскалови и Стара Загора. „Ще продължа за използвам обществен транспорт, във вторник ще пътувам от София за Варна с влак, вече сме наели едно купе, което ще превърнем в пътуваща приемна. Оказа се, че от БДЖ правят отстъпка ако купиш 5 билета, шестото място е безплатно…“, коментира намеренията си Манолова.

В Стара Загора тя се срещна с първите младежки обществени защитници, които бяха избрани чрез конкурс измежду 20 екипа от училищата в Града на липите станаха 11-токласниците от гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ Бетина Радева и Калоян Максимов. Инициативата е организирана от старозагорския обществен посредник Надежда Чакърова – Николова, като целта да бъде повишена правната и гражданската култура на младите хора и да развие у тях аналитично мислене и активна позиция. 7-членна комисия, в която се включиха председателят на местния парламент, младият кмет на Стара Загора Никола Чакалов и предшествениците му Патрисия Желева и Динко Колев препита кандидатите за омбудсман.

Манолова пък изпълни обещанието си и рано тази сутрин хвана бързия влак София-Варна. В морската столица тя ще се срещне с бивши служители на фалиралата авиокомпания „Ер Виа“ във връзка с неизплатените им заплати в Областна администрация Варна. За да запълни времето, което ще й отнеме пътуването с железницата, Манолова обяви подвижна приемна във влака. Снощи Слави Трифонов обяви, че ще осигури кола и шофьор на омбудсмана, за да може да изпълнява задълженията си. По-рано Манолова обяви, че са й се обадили десетки хора, както приятели, така и непознати, които са предложили да я возят безплатно. Такова предложение е получила дори от заместник-омбудсмана на Македония, който е на посещение у нас. Въпреки това в 6.40 ч. тази сутрин, съпроводена от множество журналисти, Мая Манолова се качи на влака.

Коментари

loading...