Хекимян се изпокара жестоко с герой от САЩ’94

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков гостува в студиото на „Тази сутрин“ по БТВ, където обаче беше доста раздразнен от водещия Антон Хекимян. Двамата се изпокараха, повишавайки тон в ефир. Героят от САЩ’94 реагира като ужилен, когато домакинът му го попита дали не е време за смяна на ръководството на БФС.

Още от България

„Кандидатирай се! Има си ред – конгрес, избори… Който е по-добър, нека заповяда. Във вашата телевизия има ли правила? Вие да не би всички да сте изрядни в тази телевизия“, тросна се Лечков на Хекимян.

„Аз не разбирам от футбол, не може да решавам нищо в тази посока“, отвърна му водещият. „Според мен сме изрядни. Става въпрос за частна фирма, и ако не си изряден…“, добави Хекимян.
„Браво! Нашата организация е единствената в България, която се самоиздържа. Ние не висим на врата на някой, правим бази, правим каквото можем по нашите възможности и сили. При нас няма мутри, няма кой да ни се скара, няма кой да ни напсува, ние се самоконтролираме“, коментира разпалено Лечков.

Вицепрезидентът на БФС обясни, че не централата, а клубовете имат задължение да създават нови футболни таланти. От БФС са предоставили най-добрите условия те да участват в националния отбор.

„Дали сме тази възможност на треньорите да правят избор. Друг е въпросът с какво разполагат. Не е наше задължение да създадем такова поколение. Аз имам двама синове, които не са футболисти, не съм успял значи… Това, че ние сме успели в живота и футбола, не трябва да носим такъв негатив, ако някъде нещо куца“, каза Лечков.
„Създали сме условия на тези млади хора да бъдат в националния отбор. Те са подсигурени. Всичко друго – успехите, трудът и потта, се кове в клубните отбори. Ако критикуваме, трябва да е конструктивно и да посочваме къде са нещата. Едно време имаше спортни интернати, сега са закрити. Прекалено много искате от нас. Истината е, че има голям отлив на деца, физкултура не се играе… Старая се да посоча от къде трябва да се започне – от училище, от физическото възпитание, после работата по клубовете“, продължи героят от САЩ`94.

„Аз съм на обществена длъжност в БФС, пари не получавам и не трябва да давам обяснения. Всеки си има някакви ангажименти. Ние сме отговорни за условията за тези момчета. Имате ли някакви забележки към организацията? Хотели, самолети, провеждания на състезания, мероприятия – това е ролята на БФС. На клубно ниво трябва да се сяда на една маса. Предоставили сме на всички български клубове програмата на Аякс. Знаете ли колко се използва – едва 5%. Клубовете не искат, всеки си мисли, че неговият футбол е най-правилен. Ние не сме задължени да правим това като футболен съюз“, добави Лечков.

Коментари