Разследващият журналист Григор Лилов хвърли сензационната бомба в студиото на “Тази сутрин”, че делегациите, които са идвали в хотел Маринела по линия на българското председателство са били подслушвани. Това може и да не е проблем само по себе си, но повратния момент е, че това е извършвано не от нашите служби, а от тези на друга държава.

Той допълни, че именно това може да е катализатора за акцията срещу собствениците на хотела, семейство Арабаджиеви, които понастоящем още са в чужбина. Журналистът обясни, че няма начин това да не стане без тяхното знание, защото се изисква сериозна апаратура, която е с такъв обем, че ще направи впечатление.

Лилов не посочи източникът си на информация както и на коя държава е службата за сигурност извършила подслушването. Според него и зад Арабаджиеви и зад Миньо Стайков прозира дългата ръка на Държавна сигурност, защото те са от второто поколение олигарси в България, натрупали капиталите си чрез масовата приватизация.

Извънредно! Иззеха още 500 000 лева по делото „Арабаджиеви“, пачките превозвани с джип, трима са арестуваниСпециализираната прокуратура иззе нови 500 000 лв. по делото „Арабаджиеви“, трима са задържани за 24…Sep 12 2018bulmedia.net

„Не може да се оцелее с такъв едър и незаконен бизнес без политическа протекция. Големите капиталови групировки имат лобита във всички партии, но винаги има една, която е водещата, където е най-силното лоби”, резюмира Лилов.

Коментари