габрово

Наши колеги сигнализираха за продължителната си битка с институциите и проблемите в кв. Радецки в гр. Габрово. Неуредиците са свързани с два пътни участъка, които са сериозно компрометирани от отминалите наводнения, не са ремонтирани и са изключително тесни. Жителите на квартала се оплакаха от липса на градски транспорт, магазин и аптека, а до голяма част от къщите линейки отказват да ходят през зимния сезон, защото няма снегопочистване.

Основните страхове на хората са свързани с изграждащия се обходен път на Габрово, който ще отвежда автомобилния трафик към тунела под Шипка. Те не се обявяват срещу съоръжението, а ги притеснява плана и изпълнението му.
Вече са изградени 3 водостока, които трябва да обезопасят пътя от идващите води при снеготопене и обилни валежи.
А тази вода след това трябва да бъде отведена до реката. Но проектът не включва изграждане на подобна инсталация. В този случай водата ще преминава през къщите и дворовете на хората и ги заплашва наводнение.

Екипът на местната телевизия и радио „999“ са потърсили община Габрово с покана за участие в прякото им предаване от града. От там обаче са получили само писмен отговор. В него се посочва, че всички сигнали на хората са пренасочени по компетентност към Агенция пътна инфраструктура, която контролира строежа на пътя. Отговорът обаче не удовлетвори жителите на кв. Радецки.

Потърсена е и Агенция пътна инфраструктура с покана за участие. От там пожелават да се изпрати в писмен вид въпросите и поканата. След като това е направено, техен представител също не се явява на уреченото място, съобщават от телевизия и радио „999“. Повече информация и коментари на жителите може да видите в изпратеното ни видео от колегите:

Коментари

loading...