понеделник, юли 22, 2024

Градският транспорт в Пловдив се връща към делничното си разписание

Автобусите по всички линии на масовия обществен вътрешноградски транспорт в Пловдив възстановяват делничното си разписание от 11 май, съобщи БНТ, позовавайки се на общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Това става със заповед на кмета Здравко Димитров във връзка с предстоящата отмяна на обявеното извънредно положение, наложено заради коронавируса.

От общинското предприятие напомниха, че досега автобусите се движеха с неделно разписание, но с повече коли с над 70 места в пиковите часове.

Всички превозвачи, обслужващи градските автобусни линии, са предупредени от понеделник да изпълняват курсовете съгласно утвърдената общинска транспортна схема. За спазването на разписанията ще следят както мобилни екипи, така и експертите от центъра за управление на градския транспорт.

Всички пътници заедно с шофьорите и кондукторите трябва задължително да носят маски, остава в сила и изискването за редовна дезинфекция на превозните средства, предупредиха от „Организация и контрол на транспорта“.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!