Голяма промяна в БСП

Изпълнителното бюро на БСП взе решение да провежда изнесени заседания в различни региони в страната, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Още от България

Целта е, съвместно с ръководствата на общинските и областните структури, да се обсъди и оцени готовността на партията за участие в местните избори. След оценка на местните проблеми ще се изготвят управленски платформи за всяка община. С местните организации ще бъдат обсъдени и предложенията за кандидати за кметове.

В същото време от БСП не скриха разочарованието си от действията на патриотите. Групата на „Обединени патриоти” не дойде на организираната от социалистите среща за размера на партийната субсидия. Зам.-шефът на червените Драгомир Стойнев и колегите му Георги Свиленски, Румен Гечев и Филип Попов напразно чакаха колегите си депутати да се появят, накрая се отказаха и дадоха изявление пред журналистите.

Социалистите поканиха за разговори всички парламентарни сили след като миналата седмица на първо четене бяха гласувани промени в закона за бюджета, с които партиите ще получават субсидия от държавата в размер на 1 лев за действително получен глас.

От ГЕРБ отказаха да се отзоват поканата веднага, като се аргументираха, че няма да отстъпят от внесеното от кабинета предложение.

„Депутатите от ОП нямат собствена воля. Те са просто обикновен придатък на премиера и волята му”, отсече Стойнев за провалените разговори.

Избори 2019

Стойнев определи намалената субсидия като опит за „унищожаване на опозицията, промяна на политическата система и показен разстрел на демокрацията”. И дори добави, че социалистите ще алармират партньорите си за „пълзящата диктатура с цел отстраняване на тези, които мислят по различен начин”.

Не виждам смисъл от продължаването на този парламент, депутатите само натискат копчета, заключи Стойнев.

БСП ще настоява за удължаване срока между двете четения на закона, както и от 3 юни всички депозити да бъдат върнати в бюджета. Ако те искат нормално състезание, ще ги върнат, каза бившият енергиен министър.

Коментари