Известният журналист Валентин Бояджиев се сбогува с починалия вчера свой приятел Жорж Ганев в социалните мрежи и публикува редки снимки на починалия политик, бизнес и шоумен. Колоритният Жорж издъхна вчера рано сутринта 10 дни преди да навърши 80.Скръбна вест! Отиде си Жорж ГанчевНа 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев. След 10 дни щеше да навърши 80 години. Починал е български…Aug 19 2019bulmedia.net

Ето разказа на приятеля му:

„ПЪРВАТА МИ СРЕЩА С ЖОРЖ ГАНЧЕВ. Тя се състоя през далечното лято на 1984 г. Бях командирован в Слънчев бряг на фестивала „Златния Орфей““. Във фестивалната публика изпъкваше естествено Жорж. Една вечер на маса в казиното с него ме запознаха колегата от „Народна младеж“ Владимир Гаджев и певецът Георги Минчев. Жорж идваше от Холивуд, както сам се представи и дошъл в Слънчев бряг да пише сценарий за игрален филм с участието на Калоянчев и други наши звезди от театъра и киното“, разказва дългогодишният кадър на „Труд“ Бояджиев.

„Доколкото си спомням заглавието на бъдещия филм беше нещо като „Балканска връзка“ или нещо подобно. За мен звучеше интересно, пък и Жоро Минчев ми разказа подробности за биографията му.

Поисках интервю от него за в. „София нюз“ (имах командировка и от там) и той с радост се съгласи. В хотела говорихме много… Междувременно се обадих на Венцел Райчев (бащата на Андрей Райчев – бел. ред.), главен редактор тогава на „София нюз“ (вестникът излизаше на 4 езика), за да го питам що за птица е този Жорж Ганчев – все пак беше емигрант…

Смайващо беше, че Жорж не близваше капка алкохол, не пушеше, всяка сутрин яздеше километри един кон на плажа, а с едрата си фигура и постоянна усмивка, събираше вниманието на жените…“, изтъква журналистът.

Може би това е било първото интервю на Жорж в българския печат… Помня, че Венцел ми каза – „прави интервюто, Жорж е от тези емигранти, на които им е разрешено да си идват отвреме-навреме. Но не му вярвай на 100 %“… Така направих интервю с Жорж, излезе на руски, английски, френски и немски… Последвалото житие на Жорж Ганчев всички го знаете. Лека му пръст!“, завършва поста си Валентин Бояджиев, като прикачва и ретро снимки на починалия Ганчев.

Коментари